Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular

Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden arabuluculuk nedir?

Belli hukuki meseleler arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden önce veya mahkeme sürecinde çözülebilir. Tarafların üzerlerinde serbestçe tasarruf edebildikleri özel hukuk uyuşmazlıklarında, örneğin işçi-işveren uyuşmazlıkları, kişiler arası para ve tazminat alacakları, ev sahibi-kiracı uyuşmazlıkları, miras ve gayrimenkul uyuşmazlıkları vb. arabuluculuk yöntemi kullanılabilmektedir. Büromuzda avukatlık ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra arabuluculuk hizmeti de sunmaktayız.

Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden biri olan tahkim neden seçilmelidir?

Tahkim, devlet mahkemeleri yerine tarafların kendi seçtikleri hakem/hakemler aracılığıyla uyuşmazlıklarını çözdükleri, daha hızlı, gizli ve esnek bir yargı yoludur. Uluslararası tahkim, farklı ülkelerden tarafların bulunduğu ticari ve yatırım uyuşmazlıklarında özellikle tercih edilmektedir.

Avukatlık ücreti nasıl belirlenir?

Avukata ödenecek olan ücretin kapsamı, avukat ve vekil eden arasında yapılacak bir sözleşme ile belirlenebilir. Ancak bu konuda sözleşme yapılmamış ise, hangi işlerin asgari olarak ne kadar ücretlendirileceği ilgili dönemin Avukatlık Asgari Ücret Tarifesince belirlenir.

Avukat tutmak zorunlu mudur?

Yaşı küçük olanlar, kendini savunamayacak ölçüde malul, sağır ve dilsiz olan şüpheli, sanık veya müştekiler ile alt sınırı 5 yıldan fazla olan bir suçtan yargılanan şüpheli veya sanıklar avukat tutmak zorundadır. Avukat tutmanın zorunlu olduğu bu tür davalarda maddi durumu yeterli olmayan kişiler için barodan ücretsiz olarak bir avukat atanabilmektedir. Bu durumların dışında, Türk Hukuku’nda tarafların avukat ile temsil edilmesi gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır, her bireyin mahkemelerde kendisini temsil etme hakkı vardır. Ancak hukuk sisteminin kanunlar, yönetmelikler, mevzuatlar vb. fazlasıyla detay içeren kurallar bütünü olduğunu ve usullere göre işleyen bir yapı olduğu unutmamanızı, hak kayıplarına uğramamak adına profesyonel hizmet almanızı önermekteyiz.

Çalışma saatleriniz nedir?

Pazartesi- Cuma 09:00- 18:00

Davalarımın durumu hakkında ne sıklıkla bilgi alacağım?

Davanın durumunda meydana gelen tüm esaslı değişikliklerde ve kaydedilen aşamalarda sizi ivedilikle bilgilendirmekteyiz.

Hem avukatlık hem de arabuluculuk hizmetini aynı kişi/tüzel kişiye veriyor musunuz?

Tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesi kapsamında, hizmet verdiğimiz müvekkillerimize arabuluculuk hizmeti veya arabuluculuk hizmeti verdiğimiz kişi/tüzel kişiye avukatlık hizmeti vermiyoruz. Olaya maddi değil ilkesel yaklaşıyoruz.

Ne zaman arabulucuya başvurabilirim?

Karşı tarafla aranızda uyuşmazlık ortaya çıktığında, mahkeme veya tahkime başvurmadan önce arabulucuya gidebileceğiniz gibi mahkemeye dava açtıktan sonra da arabulucuya gidebilirsiniz.

Vekaletname neden gereklidir ve nasıl çıkartılır?

Dava açılabilmesi veya takip yapılabilmesi için hukuki destek almak isteyen kişinin avukata vekaletname vermesi gerekmektedir. Yurtiçinde yaşayan vatandaşlarımız için vekaletname çıkartma yetkisi noterlere verilmiştir. Yurtdışında yaşayanlar ise konsolosluklardan vekaletname çıkarabilirler.

Yapacağımız görüşmeler için ne gibi ön hazırlıklar yapmalıyım?

Sizlere yapacağımız ön görüşmelerdeki yönlendirmeler doğrultusunda, müzakere edilen belgeler ile görüşmeye gelmeniz yeterli olacaktır.